De instructeurs

Peter

Ik ben Peter Waterval, bouwjaar 1959 en sedert 1978 in het bezit van het motorrijbewijs. Uiteraard sindsdien besmet met het motorvirus, en in het bijzonder adventure ritten zoals Enduro en Offroad. Uiteindelijk heb ik van mijn hobby een fulltime job gemaakt, namelijk motorrijles geven.

Persoonlijk vind ik het mooie aan motorrijden de vrijheid en het één zijn met de natuur die je voelt zodra je op de motor stapt. Motorrijden is mijn lust en mijn leven en dit "virus" wil ik graag overbrengen op de motorliefhebbers die de opleiding bij ons volgen. 
Zet mij maar op een motor in combinatie met het geven van instructie en ik ben een tevreden mens.

Vanaf 1990 ben ik gediplomeerd instructeur en geef ik instructie voor het A-rijbewijs. Ook ben ik bevoegd auto-instructeur. Toch heb ik bewust gekozen om geen autorijschool op te starten, maar ons te profileren als de specialist in motoropleidingen. Hierin zijn wij uniek in heel Zuid-Limburg. Ondanks dat dit risico’s met zich mee brengt, ben ik van mening dat motorinstructie gehele andere vaardigheden vereist dan voor de auto. De passie voor het motorrijden kan het best worden overgebracht wanneer iemand er fulltime mee bezig is zowel zakelijk als in zijn vrije tijd.

Tevens verzorgen wij rijvaardigheidstrainingen voor motoren. Tijdens de instructie zul je merken dat voertuigbeheersing, bochtenwerk en veiligheid bij mij hoog in het vaandel staan. Pas als je deze elementen beheerst, ga je pas echt ontspannen rijden.”

Xavier

“Ik ben Xavier Troisfontaine, geboren in 1980 en sinds 2002 in het bezit van mijn motorrijbewijs. Toen Peter mij vroeg: “motorrijinstructeur, is dat niets voor jou?”, heb ik geen moment getwijfeld. Ik ben direct begonnen aan de opleiding en sinds 2017 gediplomeerd rij-instructeur. Sindsdien geef ik rijlessen samen met Peter en heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt.

Motorrijden is namelijk mijn grootste hobby en passie, die al op jonge leeftijd is ontstaan. Als klein kereltje (en neefje) mocht ik bij Peter achterop de motor, dagtochtjes en weekjes mee. Zo werd de fundering gelegd voor de liefde voor motoren, die daarna nooit meer is weggegaan.

Vervolgens, samen met mijn moeder, brieven schrijven naar alle motorimporteurs in Nederland: “Of ik a.u.b. wat posters en folders mocht krijgen van hun mooie merk”. Dromen dat ik deed van al die mooie motoren. Die ik ooit zelf hoopte te kunnen gaan rijden. Totdat ik 21 werd en gerechtigd was om mijn (zware) rijbewijs te halen. Natuurlijk destijds opgeleid door Peter zelf en daarna was dromen niet langer meer nodig. Sindsdien ben ik verschillende motoren en ervaringen rijker.

Motorrijden biedt voor mij uitdaging en ontspanning tegelijk. De uitdaging om de machine te ‘beheersen’. De uitdaging om soepel, vloeiend en lekker ‘plat’ de bocht door te gaan. De uitdaging om nieuwe weggetjes en omgevingen te ontdekken. En ontspanning… doordat ik even met niets anders bezig ben, behalve motorrijden. Dit alles, is wat ik hoop over te kunnen dragen aan de motorliefhebbers, die bij ons de opleiding (willen gaan) volgen. Want motorrijden is immers zoveel meer, dan je van A naar B verplaatsen op twee wielen.”