De instructeur

Even voorstellen: 
Ik ben Peter Waterval, bouwjaar 1959 en sedert 1978 in het bezit van het motorrijbewijs. Uiteraard sindsdien besmet met het motorvirus. En zo heb ik uiteindelijk van mijn hobby een fulltime job gemaakt, namelijk motorrijles geven.

Persoonlijk vind ik het mooie aan motorrijden de vrijheid en het één zijn met de natuur die je voelt zodra je op de motor stapt. Motorrijden is mijn lust en mijn leven en dit "virus"  wil ik graag overbrengen op de motorliefhebbers die de opleiding bij me volgen. Zet mij maar op een motor in combinatie met het geven van instructie en ik ben een tevreden mens.

Vanaf 1990 ben ik gediplomeerd instructeur en geef ik instructie voor het A-rijbewijs. Ook ben ik bevoegd auto-instructeur. Toch heb ik bewust gekozen om geen autorijschool op te starten, maar me te profileren als de specialist in motoropleidingen. Hierin ben ik uniek in heel Zuid-Limburg. Ondanks dat dit risico’s met zich mee brengt, ben ik van mening dat motorinstructie gehele andere vaardigheden vereist dan voor de auto. De passie voor het motorrijden kan het best worden overgebracht wanneer iemand er fulltime mee bezig is zowel zakelijk als in zijn vrije tijd.

Tevens verzorg ik rijvaardigheidstrainingen voor motoren. Tijdens de instructie zul je merken dat voertuigbeheersing, bochtenwerk en veiligheid bij mij hoog in het vaandel staan. Pas als je deze elementen beheerst, ga je pas echt "relaxed" rijden.